brød.jpg

Brød

Alle brød stekes i steinovn. De «fribakte» brødene, som legges direkte på den varme steinen får en egen smak. Formbrødene får sin særegenhet som en følge av tiden og behandlingen de får.

Vi har 4 brødtyper, loff og rundstykker.

 

  • Grovbrødet som er det groveste vi tilbyr. Smaker godt med f. eks brunost, leverpostei og sild.
  • Kornbrødet med en anelse av nøtter. Dette har hele frø som kan være harde, som skaper deilig knas i munnen.
  • Landbrødet er halvfint. Du får fram ekstra smak når du rister det – selv når det er ferskt! Vi bruker landbrødet til alle våre blingser i utsalget.
  • Havrebrødet har vi kommet opp med etter oppfordring fra dere. Det har blitt et populært brød. Halvfint som sine to «halvsøsken». Dette har vi spekket med skollede havregryn.
  • Rundstykkene formes av brøddeigene. Vanligvis lager vi dem fra «familien halvfin».
  • Loffene får også en egen smak fra prosessen og ovnene.

Kornbrød 

Ingredienser: Hvetemel, vann, rug, linfrø, 

solsikkekjerne, sesamfrø, salt, gjær og surdeig. 

 

Inneholder Tålmodighet og god tid

Nettovekt ca 820 gram

 

Grovbrød                               

Ingredienser: Hvetemel, vann, rug, surdeig, kruskakli,

bygg, salt, maltekstrakt og gjær. Mulige spor av sesamfrø.

 

Inneholder Tålmodighet og god tid

Nettovekt ca 820 gram

 

Havrebrød 

Ingredienser: Hvetemel, vann, havregryn (10%)

surdeig, malt-ekstrakt, salt, og gjær. Mulige spor av sesamfrø.

 

Inneholder Tålmodighet og god tid

Nettovekt ca 820 gram



Landbrød 

Ingredienser: Hvetemel, vann, rug, surdeig, maltekstrakt, salt,

bygg og gjær. Mulige spor av sesamfrø.

 

Inneholder Tålmodighet og god tid

Nettovekt ca 820 gram

 

Loff

Ingredienser: Hvetemel, vann, surdeig, salt, gjær, sesamfrø.

Inneholder Tålmodighet og god tid

Nettovekt ca 820 gram